Dakgoten

Dakgoten zijn niet alleen functioneel maar bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van uw woning. Installatietechniek Groen monteert niet alleen standaard mast- en dakgoten maar ook op maat gemaakte goten, voor nieuwe woningen, vervanging van bestaande dakgoten en bovendien voor restauratie van monumentale bouwwerken.
Het verwerken van koper en zinkwerk is veelal nog ambachtelijk werk.
De montage en verwerking vereist echte vakmanschap, die u bij ons kunt vinden.

Zinken dakgoten

Het vervaardigen van zinken dakgoten is arbeidsintensief maar daar staat tegenover dat de kwaliteit en de levensduur het bijna altijd aantrekkelijk maken om voor zink te kiezen.
Bij een op de juiste wijze aangebrachte dakgoot of bekleding voor een dakkapel of erker is een lange levensduur geen uitzondering.
Om die reden zijn verreweg de meeste goten uitgevoerd in zink.
Een eventuele lekkage kan in een zinken goot betrekkelijk snel en eenvoudig gerepareerd worden, denk b.v. aan een beschadiging door een dakpan of takken.
Dit in tegenstelling tot een kunststof goot die vaak geheel vervangen moet worden.
Zink op dakkapellen en alle voorkomende zinkwerkzaamheden in en om het huis, bijvoorbeeld: luifels, zinken zijwangen, kilgoten en vijverranden. De bovengenoemde materialen kunnen worden toegepast voor het afvoeren van regenwater. Steeds vaker wordt kunststof verdrongen door zink vanwege zijn uitzonderlijk mooie en degelijke uitstraling.Koperen dakgoten koper.dakgoot

Koper is een materiaal dat niet alleen een zeer specifieke uitstraling heeft maar eveneens een uitzonderlijk lange levensduur.
Onder invloed van lucht en neerslag vormt koper een ondoordringbare oxidehuid die in eerste instantie donkerbruin van kleur is en vervolgens verder verkleurt naar het karakteristieke groen.

Afdrukken E-mail