Vloerverwarming

vloerverwarmingSteeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. De voordelen zijn dan ook zeer duidelijk. Vloerverwarming geeft in de eeste plaats de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte.

Bij vloerverwarming worden leidingen op een korte afstand van elkaar door de vloer gelegd, waardoor warm water loopt. Het systeem zorgt het voor een behaaglijk klimaat met een stabiele temperatuur en weinig luchtstroming, waardoor u weinig last heeft van opdwarrelend stof. Omdat radiatoren ontbreken, heeft u tot slot meer
ruimte en inrichtingsvrijheid.

Vloerverwarming is ook erg effectief in de utiliteitsbouw. Een verwarmde garagevloer droogt snel op en geeft veel comfort aan de monteurs die vaak op de grond moeten liggen.


De voordelen op een rij

Veiliger, er is geen gevaar meer voor stoten of het branden aan de radiatoren.

Zuiniger, tot 10% besparing als gevolg van lager in te stellen ruimtetemperatuur en energiebesparing doordat er met een lage temperatuur gewerkt wordt.

Gezonder, door dit systeem heeft u een betere handhaving van de luchtvochtigheid, tevens is er minder stofcirculatie en is er minder kans op huisstofmijt.

Comfortabeler, doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat wordt het over het algemeen als aangenamer ervaren, tevens is er geen last van luchtcirculatie (tochtverschijnselen).

Praktischer, er is meer ruimte door het ontbreken van bijv. radiatoren, hierdoor heeft u minder belemmeringen met het plaatsen en indelen van meubelen.

Hygiënischer, het schoonmaken van radiatoren en convectoren is vaak een heel karwei, dit probleem heeft u niet met vloerverwarming.

Esthetischer, u heeft geen last meer van ontsierende leidingen en radiatoren.

 

De verschillende soorten vloerverwarming


Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer u een regelmatig leefpatroon heeft, is vloerverwarming als hoofdverwarming de ideale oplossing. Dit houdt in dat de gehele ruimte door vloerverwarming verwarmd wordt, zonder gebruik te maken van radiatoren. U kunt nauwkeurig aangeven wanneer u uw huis op temperatuur wilt hebben. De vloerverwarming zorgt vervolgens voor een aangenaam binnenklimaat. Als u om esthetische redenen beslist geen zichtbare radiatoren of convectoren in uw interieur wenst, is dit eveneens een prima oplossing


Vloerverwarming als bijverwarming

U dient er rekening mee te houden dat vloerverwarming een relatief lange opwarmtijd kent. Bij een onregelmatig leefpatroon kan het dan ook de voorkeur hebben om vloerverwarming te gebruiken als bijverwarming. De vloerverwarming zorgt dan voor de basistemperatuur: de temperatuur die u minimaal in uw woning wilt aanhouden. Om uw woning snel op te warmen maakt u gebruik van enkele radiatoren of convectoren. Zo heeft u in korte tijd een aangenaam binnenklimaat.


Vloerverwarming in een bestaande vloer.vloerverwarming4

Het is ook mogelijk om in een bestaande vloer vloerverwarming aan te leggen. Met behulp van een revolutionaire inslijpmethode wordt met een speciale slijpmachine  een vooraf afgetekend patroon in de vloer gefraisd, naast het slijpen van de sleuven zuigt het ook direct alle stof op.

Als de sleufen zijn geslepen worden de slangen voor de vloerverwarming hierin aangebracht. Hierna worden de vloerverwarmingbuizen op de verdeler gemonteerd. De vloerverwarming is nu klaar om gevuld en getest te worden.

Direct na de installatie van de vloerverwarming kan er begonnen worden met het afwerken van de vloer. Vrijwel alle afwerksoorten zijn mogelijk te weten: tegels, natuursteen, gietvloeren, parket en vloerbedekking.vloerverwarming2

Foto boven: vloerverwarming gelegd op noppenisolatie als hoofdverwarming

Foto beneden: de verdelers van de vloerverwarming, deze kunnen eenvoudig weggewerkt
worden in bijv. een kast.

vloerverwarming3

Afdrukken E-mail